vineri, 31 octombrie 2014

O sărbătoare demonică EUROPEANĂ susținută obligatoriu de Ministerul Educației în școli: Halloween-ul înlocuiește dragostea și rugăciunile pentru cei adormiți.


Halloween-ul înlocuiește dragostea și rugăciunile pentru cei adormiți. Halloween-ul este sărbătorit în fiecare an pe 31 octombrie. Noaptea de la sfârșitul lunii octombrie este considerată a fi momentul în care spiritele morților vin spre lumea celor vii. Pentru a se proteja, cei vii apelau la diverse ritualuri: purtau măști, făceau zgomot, aprindeau focuri etc, cu scopul de a alunga spiritele celor trecuți la cele veșnice. Halloween-ul înlocuiește dragostea și rugăciunile pentru cei adormiți Este dureros modul în care ajunge să reacționeze omul în fața acestei zile. Nu participă la biserică în ziua pomenirii celor adormiți, dar este nelipsit de la petrecerile de Halloween.
 Evită să rostească o rugăciune pentru cei trecuți la cele veșnice, dar depune tot efortul în a-și decora casa și a se îmbrăca după cum o cer obiceiurile necreștine din această zi. Este adevărat că Biserica îi numește pe cei trecuți în viața de dincolo “adormiți”, termen care are înțelesul de stare din care te poți trezi. Dar ea nu vorbește despre cei trecuți dintr-un mod de existență în alt mod de existență, ca având rolul de a ne face rău. Iar pomenirea acestora nu se face o singură dată pe an și nu din frică, ci din dragoste față de ei. Amintim că în ziua în care se săvârșește Sfânta Liturghie, preotul scoate miride (părticele) din prescură, pentru vii și morți. Ele sunt așezate pe Sfântul Disc, alături de Agneț – partea din prescură care reprezintă pe Hristos, ca dragostea Lui să se reverse și asupra lor. Precizăm că în cadrul Sfintei Liturghii, Agnețul se preface în Trupul și Sângele Domnului. Astfel, miridele (care îi reprezintă pe cei pomeniți), participă la sfințenie prin prezența lor alături de Trupul lui Hristos de pe Sfântul Disc. Ei nu devin pentru creștini surse de inspirație pentru o costumație care să poarte de cele mai multe ori amprenta fantomaticului. Decât să alergăm să ne îmbrăcăm întreaga familie în fantome și vampiri, mai bine să învățăm că scopul vieții noastre este dobândirea asemănării cu Hristos. Rețineți că învierea nu este opțională. Să ne întărească Dumnezeu să nu săvârșim cele rele, căci scris este “și vor ieși cei ce au făcut cele rele, spre învierea osândirii”. 

Adrian Cocoșilă sursa: crestinortodox.ro

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul http://mitropolia.md/o-perspectiva-ortodoxa-asupra-halloween-ului/
Mitropolia Moldovei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu