miercuri, 9 decembrie 2015

MULȚUMIRE MITROPOLIEI MOLDOVEI PENTRU AJUTORUL OFERIT UNOR FAMILII NEVOIAȘE CU MULȚI COPII.

   Cu binecuvîntarea Mitropolitului Vladimir, Mitropolia Moldovei a luat sub tutela sa niște  case de copii de tipul unor miniorfelinate cu asistență la domiciliu din satul Hîrbovățul Nou și din satul Ciobanovca, r-ul Anenii Noi. Pentru aceste centre Mitropolia a venit și cu primul ajutor material, o mașină de spălat și produse alimentare, acordat în spriginul unor familii nevoiașe cu mulți copii.
   Aceste case de copii, în care sînt îngrijiți peste 15 micuți și minori, au devenit parte a unui proiect de caritate a Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie din Anenii Noi.   
  Inițiativa a fost spontană și a devenit una rezultativă datorită faptului că Biserica a mobilizat creștinii care au adunat haine, alimente, au închiriat spații locative decente, i-au pregătit pe copii de școală/grădiniță, s-au înrudit cu mulți din ei prin botez,  astfel înmplinind îndemnul Sf. Ap. Pavel: ”Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.”(Gal.6,2).
  Scopul principal al fondării acestor tipuri de orfelinate este educația creștină a acestor copii, prevenirea comportamentelor deviante,  dar în special datoria sacramentală a Bisericii - după învățătura Sf. Vasilie cel Mare, de a instituționaliza virtutea milosteniei - campanie inițiată și încurajată de MITROPOLIA  MOLDOVEI.
  Cu acest prilej, mama și copilașii au ținut mult să-i mulțumeasă Mitropolitului pentru ajutor și i-au adus în dar  promisiunea că vor învăța toate rugăciunile de seară și de dimineață, unde îi vor pomeni pe toți ctitorii și binefăcătorii lor.http://pro-ortodoxia.blogspot.md/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu