marți, 15 decembrie 2015

MITROPOLIA MOLDOVEI continuă campania de spriginire a familiilor vulnerabile cu mulți copii.

Cu binecuvîntarea Mitropolitului Vladimir, Mitropolia Moldovei a demarat în aceste timpuri de totală criză socială, campania de spriginire a familiilor vulnerabile cu mulți copii. 
Ultimul popas a fost la familia Toma din satul Pugăceni, r-ul Anenii Noi, unde într-o casă bătrînească părăsită, fără lumină și căldură, supraviețuiesc  cinci copii...
Datorită anunțului din ”ziarulnațional.md”,  Mitropolia a oferit acestor copii un ajutor în produse alimentare, haine și dulciuri. În schimb copii au mulțumit și au promis că vor învăța rugăciunile de dimineață și de seară și îl vor ruga pe Dumnezeu ca oamenii buni să vină pe la ei mai des.
Amintim că anterior Mitropolia Moldovei a luat sub tutela sa niște case de copii cu asistență la domiciliu, din Anenii Noi, cu scopul de a ajuta aceste familii numerice să-și crească copii în niște condiții decente, cu o educație sănătoasă, prevenind astfel înstrăinarea lor, sau comprtamentele deviante, de la care va avea de suferit întreaga societate. 
                          CAMPANIE de CRĂCIUN // Cinci suflețele, în frig și întuneric. Să-l ducem pe Moș Crăciun la Puhăceni!
Familia din Pugăceni susținută cu produse alimentare, haine și dulciuri. Micuțul din față deja l-am îmbrăcat.
Familia din satul Ciobanovca cu șase copii aflată în grija Bisericii din Anenii Noi, Mitropolia Moldovei. Al 6-lea doarme, iar al 7-lea e în burta mamei, la care se mai adaugă și bunica semiparalizată și un soț alcoolic. Pe îngă ajutorul moral și material, Mitropolitul Vladimir le-a cadonat recent și o mașină de spălat.

Pentru această familie din satul Bereschi, Anenii Noi, pe lîngă ajutorul tradițional, a primit din partea Bisericii un frigider.

Această familie din satul Hîrbovățul Nou, Anenii Noi, are 9 copii. Unul are majoratul, iar cei 8 sînt minori. Din cei  8 copii, 4 copii sînt ai finei dispărute cu tot cu soțul iresponsabil, pe care nana Oxana, din milă, i-a luat sub tutelă, ca să-i scape de orfelinat. Mitropolia Moldovei și Biserica din Anenii Noi, pe lîngă ajutorul ritmic, le-a mai dăruit și două capre mulgătoare.
                   A consemnat. Diac. Ghenadie Valuța 
               Președinte AO”PRO Ortodoxia”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu