marți, 23 septembrie 2014

Ce facem: criticăm sau apărăm Mitropolitul ??? Nici una, nici alta !!! A treia este cauza...


  - Mulţi din confraţi mă întreabă în ultimul timp: ba îl critici pe Mitropolitul Vladimir, ba îl aperi...Cei cu schimbul ăsta de macaz ..?
   - Da, aveţi dreptate, doar la prima vedere. De ce zic doar la prima vedere ? Fiindcă noi criticăm nu Mitropolitul, deoarece moral nu avem acest drept,  ci inacţiunile sale în plan bisericesc, mai ales cele care au fost promise anterior de mai multe ori. Pentru aceastaa am şi stat ca leproşii sau ca şi insistenta femeie cananeancă  în faţa porţilor Mitropoliei,  aproape două luni de zile,  pentru anumite cauze bisericeşti de maximă importanţă.
   - Şi dacă va trebui  iarăşi să mai stăm pentru o oarecare cauză de importanţă bisericească, vom sta cu smerenie şi răbdare. Dar în cazul în care Mitropolitul este binevoitor, cînd voia bisericii cerută de noi a fost discutată la sinodul din 3 septembrie şi se întreprind măsuri corespunzătoare situaţiilor cerute, de ce să-l pizmuim ? Spune scriptura: "Cu cel cuvios, Cuvios eşti, Iar cu cel îndărătnic, Te porţi după îndărătnicia lui." (Reg.22.27) 
: "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu