duminică, 3 aprilie 2016

Международноя конференция на тему: «Молдова и Россия: общая история, общие ценности, общий взгляд на будущее», произошла в Кишиневе.


Staricov: Europa propune Moldovei o intrare fără viză în infern (VIDEO)




Republica Moldova este supusă unei presiuni din partea Occidentului, care încearcă să-și apere aici interesele sale geopolitice.


În cazul în care, forțele pro-occidentale sunt mulțumite de această situație, atunci poporul moldovenesc și statul RM, în rezultatul acestei politici riscă să dispară de pe harta lumii. Declarația a fost făcută de Nicolai Staricov, renumit istoric rus, activist social și publicist în cadrul conferinței internaționale cu genericul ”Moldova și Rusia: istorie comună, valori comune, opinii de viitor comune”, care se desfășoară la Chișinău.

Staricov: Europa propune Moldovei o intrare fără viză în infern” Moldova se află în zona de risc. Astăzi, încercările unor partide pro-europene care pledează pentru lichidarea Moldovei ca stat, readuc probabilitatea izbucnirii unui conflict civil pe teritoriul țării. Oricare politician, care acționează în interesele statului moldovenesc ar fi evitat această politică, însă partidele pro-europene readuc acest subiect în discuție, organziează marșuri și se bucură de susținerea SUA”, a menționat istoricul.

Totodată, potrivit lui Nicolai Staricov, pentru Federația Rusă poporul moldovenesc este unul frățesc, este parte a civilizației ortodoxe. Altfel spus, Rusia nu este indiferentă față de soarta Moldovei.
”Nimeni ca Rusia și Moldova nu sunt cointeresate în liniștea, pacea și prosperarea pe teritoriul Euroasiei. Așa a fost și cînd am trăit într-un spațiu economic, politic și cultural comun. Astăzi, oricare persoană care jduecă, care vrea să aprecieze în ce direcție trebuie să meargă poporul moldovenesc, va vedea, că pe de o parte se deschide o piață, unde Moldova poate vinde produsele sale agricole, asta pentru că industria rămasă după Uniunea Sovietică a fost lichidată de liderii pro-europeni. Și nu este nimic care ar veni în contrazicere cu istoria, cultura sau tradițiile moldovenești. De altă parte, este Occidentul care propune poporului moldovenesc să renunțe la tradițiile sale, limba, denumirea și credința sa. Ce se propune în schimb? Libertate? Libertatea a ce? Libertatea în exportul pe piața europeană a produselor, care nu sunt solicitate de nimeni. Sau se propun călătorii fără vize, fără a avea bani pentru acestea. Pentru refuzul la identitate, Europa propune o intrare fără vize în infern”, a subliniat activistul rus.

În acest context, Nicolai Staricov a declarat că acum viitorul Republicii Moldova depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale.

”Sunt convins că pe 30 octombrie, poporul moldovenesc poate și trebuie să facă o alegere corectă în favoarea forțelor patriotice. Însă acest forțe patriotice trebuie neapărat să se unească, să înainteze un singur candidat și să cîștige neapărat la aceste alegeri”, a conchis istoricul.
http://www.noi.md/md/news_id/81927

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu