vineri, 8 mai 2015

SĂPTĂMÎNA PRO-FAMILIEI 11-17 MAI, binecuvîntată de Mitropolitul Vladimir. Mobilizarea Bisericii și a societății în salvarea FAMILIEI TRADIȚIONALE. Familiștilor, implicați-vă activ...

 - Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, celebrată la 15 mai, îndemnăm slujitorii din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove ca, în perioada 11 – 17 mai a.c., declarată Săptămână a Familiei, să organizeze activităţi pastoral-misionare tematice, cu privire la rolul familiei în societate. 
  - În această ordine de idei, Protopopilor le revine sarcina de a se implica activ pentru realizarea acestui obiectiv în cadrul circumscripţiilor de care sunt responsabili. 
  - Astfel, recomandăm dialogul activ al slujitorilor cu enoriaşii, pedagogii şi psihologii din cadrul instituţiilor preuniversitare de învăţământ, reprezentanţii administraţiei publice locale, medicii de familie, asistenţii sociali şi poliţiştii de sector, pentru identificarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă familia contemporană şi soluţionarea acestora prin colaborare comună. 
  - Prin organizarea acestui şir de evenimente, se doreşte păstrarea şi promovarea rolului consolidant al familiei, văzut prin prisma învăţăturii Ortodoxe. Până la data de 27 mai a.c., Protopopiatele sunt obligate să prezinte la Direcţia Mitropolitană rapoarte referitoare la realizarea obiectivelor propuse. 

         + VLADIMIR, MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVEMitropolia Moldovei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu