sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Bucurie și mîngîiere pentru copii orfelinatului din raionul Anenii Noi.

    Circa 20 de copii orfani  sau social vulnerabili, aflați în grija orfelinatului din raion, s-au bucurat de cadoul  oferit  de  Biserica Sf. M.Mc. Dumitru din localitate.  Cu această ocazie,  copii au fost  duși  la Grădina Zoologică din Chișinău.
Știind că dragostea maternă nu poate fi înlocuită cu nimic pămîntesc, decît cu dragostea și educația creștină, acești copilași sunt fregvent cercetați de reprezentanții  bisericii din localitate, aducîndu-le cîte un cadou, excursii pe la mănăstiri, lecții de religie, etc.

Știind că  milostenia este un act sacramental,  în care se ascunde și pe care ni-l cere  însuși  Mîntuitorul Hristos, pentru a primi și noi la rîndul nostru milă din mila lui Dumnezeu, îndemnăm pe toți creștinii din localitate să nu fie indiferenți față de ei. Deși ei au un acoperiș  și o îngrijire din partea statului, totuși căldura sufletească, dragostea și prietenia nu li-o poate înlocui nimeni. 
Cercetații oriunde pe asemenea copii cu ce puteți, măcar cu o atenție, sau cu o îmbrățișare și ve-ți simți  căldura lor sufletească, iar viața vă va fi mai conștiinceoasă decît vă pare. Iar unde este conștiință, este și milă și bunătate și dragoste.

Diac. Ghenadie Valuța.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu