vineri, 30 iunie 2017

Conferință: 560 de ani de la întronarea Sfântului Ştefan cel Mare: model actual de SIMFONIE între Biserică și Stat. Problema guvernanților....Slujba și Marșul din 15.07.2017


Un grup de ONG-uri organizează în data de 15 iulie un marș pentru a marca 560 de ani de la înscăunarea domnitorului Ştefan cel Mare. Acțiunea va începe în faţa Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, după o slujbă de pomenire anunțată pentru ora 08.30, și va continua până la monumentul domnitorului din centrul capitalei, unde va avea loc un miting de comemorare.

Diaconul Ghenadie Valuţa a declarat vineri, 30 iunie, la o conferință de presă la IPN, că fără reperele credinței și politicilor lui Ştefan ce Mare nu vom putea trăi într-o ţară prosperă. „Niciodată în istoria Moldovei nu s-a cunoscut asemenea progres, succes geopolitic, social, moral, material ca în perioada lui Ştefan”, a menționat diaconul.


Nicolae Pascaru, preşedintele Mişcării „Voievod”, a spus că este foarte important ca tinerii să cunoască acele momente de glorie ale lui Ştefan cel Mare. Iar președintele Mişcării de Tineret „Urmașii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, a adăugat că acțiunile organizate în data de 15 iulie sunt menite să contribuie la promovarea și răspândirea valorilor istorice ale domnitorului.

Potrivit lui Igor Sârbu, președintele asociației obștești „Scutul moldovenesc”, viitorul Moldovei este în tânăra generație. „De aceea este foarte important de a educa și pregăti tineretul pentru a forma o societate puternică. Pentru a înţelege viitorul trebuie să cunoaştem trecutul. Trăim timpuri de o importanţă istorică. Doar consolidând eforturile noastre, împreună putem să trecem prin aceste timpuri grele”, a spus Igor Sârbu.

Pe 2 iulie, când se împlinesc 513 ani de la moartea marelui voievod, reprezentanții organizațiilor vor depune flori la monumentul acestuia din centrul Chișonăului.


...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu