luni, 31 august 2015

Au reînceput protestele din fața MITROPOLIEI MOLDOVEI. Un apel deschis, către MITROPOLITUL VLADIMIR: auziți-ne îngrijorarea!!! Vă rugăm din inimă...

Stimate părinte Mitropolit! Protestul de azi din fața Mitropoliei Moldovei nu a fost o provocare sau o intenție de sminteală, cum cred unii, ci o reluare-continuare a protestului de anul trecut și un strigăt alături de multe alte strigăte pe care le-am înaintat d-tră, dar cam fără de rezultat. Așa ne învață Sf. Ev. Matei în cap.18: ”SPUNE-L BISERICII (lumii)”, cînd nu te mai aude, ca lumea văzînd această nemulțumire să înțeleagă că situația moral-duhovnicească în care ne aflăm nu este una normală, ci este una periculoasă,  chiar și dacă cineva din Biserică vrea s-o camufleze cu interesele sale meschine...
Chiar ultimul exemplu cu eliminarea  în noul an de învățămînt a obiectului opțional din nivelul liceal ”ISTORIA RELIGIILOR”, unde noi puteam preda și noțiuni de credință ortodoxă, dă dovadă de un ritm inadecvat al Bisericii cu problemele din societate.
Însă alături de acestă problemă a Bisericii stă și marea problemă de ordin disciplinar-intern, pastoral-misionar, catehtico-didactic, problema familiei de azi, a divorțurilor, deceselor, etc, de care ați fost prevenit și pentru care au fost propuse soluții ce așteaptă deja de un an de zile să fie analizate de d-tră și de sinodul BOM.
Să nu credeți că protestul din fața Mitropoliei ne face cinste... Ba din contra! Experiența din  anul trecut și rezultatul cu ce s-au soldat vă este binecunoscut... Noi însă nu dorim sminteală sau momeală, ci recepție practică și participativă  din partea d-tră la viața și problemele Bisericii. Altfel spus, protestele neinițiate de AO ”PRO Ortodoxia”, dar susținute ca ideie, vor fi strict proporționale cu receptivitatea și cu ”SOVISTEA” dtră de păstor. Doar de d-tră depinde dacă vor sta tinerii creștini în fața Mitropoliei și noaptea, sau ne ve-ți auzi strigătul și ne veți ajuta cu soluții de PĂSTOR iubitor.

Vă mulțumim!  

Cu iertare, grupul de protestatatri din fața Mitropoliei Moldovei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu