duminică, 14 februarie 2016

STOPĂM PĂCATUL CONCUBINAJULUI la ANENII NOI! Celor care nu se cunună din lipsă de nănaș, îi cununăm noi... La fel și cu Botezul! Încurajăm familiile cu mulți copii.

                           
Văzînd că practica concubinajului se răspîndește tot mai mult printre tinerii de astăzi, am hotărît să mă lupt cu această ”viroză” gravă, vorbind la orișice ocazie despre acest păcat și consecințele sale fatale asupra viitorului vieții personale. 
 Însă majoritatea din cei vizați spun că nu-și permit deocamdată nunta, dar ar accepta măcar să se cunune, însă din diverse motive nu găsesc NĂNAȘ de cununie...

Ca să văd dacă au nevoie de nănaș pentru suflet sau pentru buzunar, le propunem cel puțin calitatea de martor, numai ca să nu mai păcătuiască. De obicei a doua sau a treia zi mulți din ei, plini de emoții, se adresează  cu invitația de nănășie.
 Sigur că fără de un test serios asupra responsabilității conștiinței, nu trec examenul, însă pînă la urmă cei care-l trec, îi acceptam și îi cununam.
 Un asemenea cuplu frumos este și a lui Sveatoslav cu Iuliana, care,  ajunși la vîrsta de 30 de ani, tot nu se hotărau... Mare le-a fost bucuria cînd au primit acceptul nostru, dar și mai mare pentru noi, nașii, că am reușit să-i dăm la legea Domnului, lucru pe care îl recomandăm tuturor slujitorilor. Oricum copii și finii sînt daruri ale lui Dumnezeu, care ne vor răscumpăra/remunera pe lumea cealaltă.

                         Diac. Ghenadie Valuța.                                                                             

                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu