sâmbătă, 27 februarie 2016

Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD. Rușine pentru celelate Biserici autocefale care l-au aprobat. Acum se deosebesc oile de capre!!!

patriarch-ilia
Slavă Ție Doamne! Moșu bătrîn, dar cu credință... Dar de ce 315 ierarhi ai Bisericii Ruse l-au acceptat acum la sobor??? Oare Biserica rusă e pirdută deja, sau s-a votat papagalicește, inconștient, de frică? Rușine va fi pentru celelalte Biserici autocefale... Se primește că deja s-au amestecat și se complac cu curvia ecumenistă? Deja e clar cu unii ierarhi! Limbaj cu ei nu mai poate fi. Doar luptă! Mulțumim și episcopului Longhin Jar, de Bănceni, Cernăuți, Ucraina, pentru aceeași poziție. (detalii mai jos)



Catholicos-Patriarhul Ilia II, a anuntat ca Biserica Georgiei RESPINGE documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștina” pregatit pentru Sinodul Pan-ortodox
În urma sesiunii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Apostolice din Georgia care a avut loc pe 16 februarie 2016, Sanctitatea Sa Ilia al II-lea, Catholicos-Patriarhul întregii Georgii, Arhiepiscop de Mtskheta și Tbilisi a anunțat că Sinodul a respins documentulRelațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștină” care a fost pregătit pentru viitorul Sinod Pan-ortodox, ce va avea loc în Creta, în iunie 2016.
Biserica Georgiei a deplâns, de asemenea, și alte documente. La Marele Sinod unde vor lua parte cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale, dacă un document nu va primi acordul unanim va fi respins. „Sfântul și Marele Sinod care va avea loc în iunie … Biserica noastră va rămâne cu vechiul calendar … Biserica noastră a fost, este și va fi o apărătoare a Ortodoxiei.
Biserica Ortodoxă Georgiană respinge documentul despre ecumenism pregătit pentru Marele Sinod. Biserica noastră este cea care a salvat țara și poporul nostru. În viitor Biserica noastră va rămâne o apărătoare a Ortodoxiei”.

https://saccsiv.wordpress.com/2016/02/25/patriarhul-georgiei-ilia-ii-respinge-documentul-despre-ecumenism-pregatit-pentru-marele-sinod/

Un comentariu:

  1. http://3rm.info/mainnews/61699-sozhzhenaya-sovest-i-povrezhdennye-serdca-sinod-pravoslavnoy-cerkvi-moldovy-na-puti.html#comment

    RăspundețiȘtergere