luni, 4 septembrie 2017

.De 1 Septembrie Biserica a BINECUVÎNTAT elevii celor trei licee din rl Anenii Noi.(audio/foto)

Anul acesta părinții din rl Anenii Noi, Ioan Valuța, Oleg Melnic și diaconul Ghenadie Valuța, au reușit să participe și să binecuvinteze elevii celor trei licee din raionul Anenii Noi - LT M. Eminescu, LT A. Straistă și LT A. Pușchin.
Mulțumire suportului Ministerului Educației și bunăvoinței  directorilor Margine Eugen, Borisov Victoria și Raisa Tiholaz, preoții au reușit să transmită din Lumina Cunoștințelor har și curaj atît elevilor, cît și profesorilor pentru sudoarea pe care o depun.
Cu acest prilej preoții le-au reamintit tuturor despre parteneriatul istoric dintre Biserică și Școală, despre preotul Alexei Mateevici, autorul versurilor Limba Noastră, care anul acesta face 100 de ani de la trecerea la veșnicie și 130 de la nastere, despre Sf. Ștefan cel Mare, care la fel anul acesta face 560 de ani de la întronizare și 580 de la naștere, titani cărora li se datorează multe comori ale ortodoxiei, culturei și mentalității noastre colective. Anume ei azi ne spun că cultura noastră fără ortodoxie este una fără suflet, adică moartă, fapt pentru care este important ca coiilor în școală să li se spună aceasta, să studieze Religia și să crească niște personalități puternice în credință și cunoștințe.

Diac. Ghenadie Valuța
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu