joi, 26 iunie 2014

Fraţi creştini! Iertaţi-mă, dar î-mi vine să plîng în gura mare şi de bucurie, dar mai ales de scîrbă !!!

 -Răspunzînd întrebărilor de pe poştă, cum şi pentru ce am fost chemat la judecata bisericeasă - pentru cererea de mai jos a creştinilor şi  pentru că noi, după jumătate de an de aşteptare, am hotărît să stăm zilnic  în  faţa  Mitropoliei  Moldovei după rezultat. Sigur că pentru unii este un motiv jalnic !!!
 -Vreau mai întîi să mulţumesc fraţilor  pentru susţinerea morală  şi  fără a da în vileag conţinutul discuţiilor de la judecată, pentru care nu am nici binecuvîntare, vreau să vă explic logica printr-un exemplu comparativ, pornind de la cuvintele Ap. Pavel care spune despre durerea unui mădular, ca fiind durerea întregului trup:

 -Un pacient (pacienţi), vine de nenumărate ori la doctor şi îi spune că are o durere tot mai insuportabilă. Doctorul  fără  multă analiză şi implicare, îi dă nişte tratamente superficiale care nici  pe de parte nu-l ajută.    -Durerea pacientului se agravează alarmant  şi  el  vine iarăşi  la doctor cu lacrimi, cerînd să fie auzit şi ajutat la modul serios. Dar doctorul  în loc să-l asculte şi să-i facă o analiză  pentru al ajuta,  îi cere să-şi  închidă gura. El atunci strigă  şi  mai  tare  după ajutor, iar doctorul  nu ezită chiar să-l ameninţe cu.... Atunci bolnavul se plînge justiţiei (Bisericii) pe acest doctor. Declanşează  revolte  în spital (Mitropolie) ! Dar doctorul  vrînd să scape de răspundere şi de bolnav  inversează lucrurile,  spunînd că nu el este vinovat,  ci bolnavul,  fiincă chipurile  a strigat  şi  l-a agresat moral  şi cere (preoţilor), ca pacientul să fie pedepsit. Pacientul rămîne şocat de decizia doctorului... Pînă la urmă cine este vinovat,  doctorul  sau  pacientul,  judecaţi d-tră ? 
 -Totuşi bucuria este că membrii  judecăţii  mitropolitane, ca nişte doctori  cumpătaţi,  au avut  răbdare ca să înţeleagă durerea  pacientului şi  în mare parte au fost de acord cu declaraţia care a deranjat o minoritate de slujitori...Singura problemă e că la  noi moldovenii se confundă  des  problema  importantă, cu persoana care ridică această  problemă...În rest,  ultima sentiţă a rămas după Mitropolit. Vom vedea cum va proceda!

 (vezi mai jos cerinţele declaraţiei incomode  http: //pro-ortodoxia.blogspot.com/2014/06/rugaminte-anunt-invitatie-stop.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu