Rugăminte: Înainte de ai judeca de toate păcatele, vă rog mult să faceţi cunoştinţă cu cerinţele acestor tineri ce stau deja o săptămînă în faţa Mitropoliei Moldovei şi de nenumărate ori au încercat, fără rezultat, să se întîlnească cu Mitropolitul nostru Vladimir, pentru ai reaminti de promisiunile sale din iarnă...(vezi promisiunile ataşate în documentul de mai jos)
Anunţ: Tinerii pur şi simplu stau şi se roagă, fără a împiedica pe cineva. Cer "pîne", dar deocamdată li se dă "piatră". Nu pot să înţeleagă, de ce părintele lor spiritual, Mitropolitul Vladimir nu le poate fixa o zi şi o oră de întîlnire de atîta timp pentru aşi expune durerea şi îngrijorarea...(vezi video 1, 2)
Invitaţie: Dacă puteţi, rugaţi-vă ca Dumnezeu să îi întărească să stea atîta timp cît bun simţ are Mitropolia în persoana Mitropolitului. Fiecare zi e un test al bunului simţ (sovistei lor). De asemenea vă îndemnăm să vă asociaţi cu o mînă de ajutor prin prezenţă, după măsura posibilităţilor d-tre, măcar la un Doamne ajută. Tel.contact al tinerilor: 0609 52 525
Vă mulţumim mult...(material 3, cu cerinţele enoriaşilor). Răspîndiţi şi alttora!!!
http://protv.md/stiri/social/
http://57.md/
Mitropolitului Chişinăului şi al înregii Moldove
Vladimir,
De la AO „PRO Ortodoxia”
Cerere - Chemare
- Stimate Arhipăstor ! La începutul lui ianuarie 2014, un grup impunător de preoţi şi creştini au avut atît cu d-tră cît şi cu Sinodul BOM o discuţie profundă asupra problemelor strîngente din interiorul şi exteriorul Bisericii, precum şi soluţiile viabile pentru depăşirea lor.- Atît Înalt Preasfinţia v-tră, cît şi episcopii adunaţi la sinod, aţi fost practic în toate de acord cu cerinţele noastre disciplinare.
-În acest sens aţi binecuvîntat şi o comisie mitropolitană care s-a întrunit la mănăstirea Sf. Gheorghie din Suruceni şi a definit o declaraţie comună pentru problemele discutate. În acest scop aţi cerut şi o pauză de o săptămînă pînă la următoarea şedinţă a sinodului.
-De atunci au trecut deja şase luni !!! Sinodul promis nu s-a mai întrunit, iar declaraţia comisiei sinodale stă prăfuită. Socotim că această atitudine netradiţională de tergiversare a promisiunilor d-tră sunt din rea intenţie, aducînd un prejudiciu colosal Bisericii.
-În acest sens, neînţelegînd poziţia sinodului, pentru a ne face auziţi, intenţionăm să ne exprimăm indignarea noastră printr-o o stare de rugăciune continuă în faţa Mitropoliei.
-Totodată invităm şi pe toţi creştinii neidiferenţi să se alăture acestei acţiuni de apărare a credinţei ortodoxe, a sfintelor canoane şi a sobornicităţii BOM.
-Noi iarăşi cerem, Vlădica Vladimir, să vă respectaţi promisiunile anterioare şi să semnaţi acea declaraţie ortodoxă a comisiei, completată şi cu următoarele subpuncte:
Cerinţe externe:
1. Elaborarea unei atitudini canonice din numele BOM faţă de cei ce promovează activ legi de sodomizare a ţării, pornind de la declaraţia aceluiaşi sinod din 20 iunie, 2013. Nu putem să ne luptăm cu adversarii Bisericii, punîndu-i totodată în capul mesei şi medaliindu-i cu distincţii bisericeşti. Acest gest este o batjocorire deschisă a ortodoxiei.
2. Formularea unei poziţii ortodoxe faţă de dimensiunea moral-socială a proiectului Integrării Europene şi evidenţierea elementelor sale anti-ordodoxe, ca astfel creştinii informaţi fiind, să se pregătească duhovniceşte pentru eventualele provocări.
3. Neadmiterea sub nici o formă a implicării clerului în politică, în special a celor care vin cu propriile opinii ca din numele Bisericii şi astfel aduc sminteală multă credincioşilor.
4. Afirmarea poziţiei BOM faţă de problema stilului nou şi declanşarea unei campanii intensive pentru păstrarea tradiţiei stilului vechi. 5. Reafirmarea şi aplicarea învăţăturii Sfinţilor Părinţi cu pivire la erezia ecumenistă.
6. Implicarea activă a Bisericii în problemele sociale ale creştinilor şi contracararea diverselor forme de propagare publică a imoralitaţii. Astfel Biserica ar trebui permanent să se expună critic faţă de multiplele forme de imoralitate propagată în public, pentru a menţine trează conştiinţa cetăţenilor cu privire la păcat.
Cerinţe interne:
1. Înăsprirea disciplinei în rîndul slujitorilor, prin aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sfintelor canoane.
2. Identificarea problemelor cu care se confruntă Biserica şi slujitorii, şi elaborarea unui set de strategii şi programe rezolvitoare (Ex. Sectele, etc).
3. Uniformizarea tipicului Bisericesc şi respectarea canonică a programului liturgic în toate Bisericile din ţară, pentru a elimina devierile tipiconale.
4. Eliminarea presiunii financiare asupra parohiilor şi aplicarea unui algoritm impozitar de la caz, la caz, în funcţie de starea parohiei, numărul real de locuitori, membrii familiei preotului, etc.
5. Reorganizarea comisiei pentru admiterea la hirotonie, prin introducerea unui examen fix şi a unor membri de remarcă duhovnicească care ar selecta candidaţii.
6. Instituirea cursurilor obligatorii de perfecţionare a preoţilor o dată la doi ani, după modelul altor profesii, pentru iradicarea analfabetismului .
7. Elaborarea unui program misionar obligatoriu pentru toate protopopiatele şi parohiile, format din conferinţe, seminarii în şcoli, activităţi de caritate şi spriginirea obiectului „Religia”, inclusiv şi cu materiale didactice.
8. Instituirea unei comisii intersinodale, formată din preoţi, mireni, şi ONG-uri ortodoxe active, care ar consulta soborniceşte şedinţele sinodului şi ar participa astfel mai activ la problemele din viaţa Bisericii.
9. Pentru devierile sale comportamentale, cerem eliberarea Păr.Vadim Cheibaş din funcţia de secretar al sinodului BOM şi instituirea unui mandat de doi ani pentru fiecare candidatură SELECTATĂ DE SINOD.
10. Crearea unui grup de purtători oficiali ai cuvîntului Bisericii în raport cu cerinţele mass-media şi implicarea ei mai activă în dezbaterile publice.
11. Rstabilirea publicaţiei lunare „ Altarul Credinţei” şi binecuvîntarea campaniei de colectare prin Biserici şi societate a fondurilor pentru un post TV ortodox, măcar dintru început , un post cîtuşi de modest.
12. Convocarea, conform statutului BOM, a Adunării Generale a Bisericii o dată la 2-4 ani, cu scopul consultării creştinilor şi a elaborării soborniceşti a unor decizii corespunzătoare provocărilor, care ar întări ortodoxia din RM.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu